Sex And The City PARTY!

sjukt kul var de på vickys kalas :) alla var vi nog runda under klackarna! ;) mer än nog. haha först var vi hos vicky, hon hade gjort så fint.. sen for vi å åkte limmo, lyx ;) limmo leffe! haha

mådde som jag förtjänade igår kan jag ju säga..


har lånat en bild av johanna nyström, på hela bunten..



                                                                                            

Räkningar!

tänkte att jag skulle vara duktigt och betala mina räkningar, så jag började plocka fram alla men upptäckte att en var borta! började leta överallt men hitta den ingenstans, började få lite lätt panik, tömde alla sopor ifall jag slängt den.. men där var den inte heller.. paniken vart värre, kolla under alla skåp, ÖVERALLT har jag letat! men då började jag bläddra i tjock ellos katalogen, å vart tror ni den var? jo mitt i katologen.. hur fan har den hamnat där?!?! ja voj voj! ska börja häfta upp räkningarna på väggen! då vet man vart dom är iaf! brukar normalt inte slarva bort dom, brukar ha rätt så bra kolla på sånna där saker!

jaja, nog om de.. nu ska jag läsa lite och sen blir de att vandra till skolan för dubbla rörelse lektioner.. jag vill hänga upp min otroligt snygga lampa! :) från en sak till en helt annan!




en bild på evighetsprojektet! ser kanske inte så farligt ut, men de tog mig en hel evighet att få ihop!
å glad var jag inte! fick tyvärr ge upp och be om hjälp av min underbara pojkvän :D <3
dessvärre så tyckte nog inte han att jag var så underbar ;)


                                                                                          




Lampor :)

idag har jag fått mina efterlängtade lampor :) dock var de ju en hel vetenskap att sätta ihop taklampan, fick precis ihop den, dessutom var den lite trasig !!!! men ids inte skicka tillbaka den, ska bara klaga lite ist :D ska lägga upp bilder sen, men vi har inte hängt upp den ännu, även de kommer va lite av en vetenskap! allt är en hel vetenskap!

idag har vi som sagt haft bild, både roligt och långsamt var de.. sjukt trött blev man.. imorgon är de rörelse som står på schemat.. blir nog kul de :) sen efter skolan är de bara åka hem äta å göra sig klar, för sen bär det av mot vicky som ska ha party/kalas.. sex and the city tema ;) hoppas de blir skojj...

Bild..

.. har vi idag, två lektioner :) kan inte tänka mig att de blir en så ansträngande dag! har legat å läst lite i en bok nu på morgon. vi ska ha läst tre kap till på måndag, tror jag? tre kapitel låter ju inte ut att va så mkt, men de var fasen 100 sidor + att vi ska ha läst en annan till på tisdag. den har jag inte alls börjat med.. men de tar vi sen :)

nu ska jag leta lägenhet till andre, sen äta frukost, läsa lite till å sen är planen att traska vidare till skolan.. jg hoppas att vi får göra nå kul å inte bara sitta å lyssna..

vart btw ingen skål igår :( men jag tror jag ska ta å beställa dom ist, dom var ju aktiskt billigare på den sidan jag hitta :D varenda liten krona är dyrbar när man är student ;)


kanske mitt paket kommer idag ?!?! :D
                                                                                           

Tallriks modellen!

hade tänkt att jag skulle börja köra på den nu, i tron att bli nyttigare. få se hur de går då :) men grönsaker är gott så inte ska väl de vara svårt :) wish me good luck.. går vart de tacos, undra vad jag ska hitta på idag då?! äter ju ensam men måste fixa mat låda så.. hmm?! pytt i panna kanske ?! haha men massa grönsaker förstås..

hur gott ser inte de här ut?! bara vanlig korv och past, men massa grönsaker.. gott gott! ;) 


Färgglatt.....

..... ska de va :D

jag vill ha Jelly Beans alla färger på dessert skålarna.. mest av allt vill ja ha den lila, men jag tror man måste beställa den.. tror inte att den finns här i lule iaf, så de får bli den turkosa nu :)



Dessa hittade jag på Hultens, men gå även in å se på Jelly Beans hemsida
och dröm ;) haha

                                                                                             

mon amie

min fina mon amie te koppar (som jag fått av farmor) och te kanna (som jag fått av Peo) love it!



    

och så har vi mitt underbara tårtfat från jelly bean (som jag fått av mamma) och dessert skål, oxå jelly bean (fått av linda) måste köpa mera skålar.. dom är så sjukt snygga.. som en godis ;)


och så måste jag lägga upp en bild från julafton, nu när jag hittat min kortläsare :)

hela tjocka familjen :)




                                                                                            




längtar....

... tills taklampan till sovrummet kommer.. den är på väg, men bara för att jag vill ha den nu så kommer det att ta jätte länge. jag är btw sjukt nöjd med sovrummet, nu slipper jag den där fula tapeten som var, nu ska vi bara lämna in så dom kommer å tapetserar vardagsrummet och kanske till och med slipar golvet, som är sjukt nött. men då har de tydligen varit ett dagis här tidigare oxå, så de har ju sin förklaring :)


planen idag är att jag ska läsa ut en bok å skriva lite om den, för imorgon är det diskussion på den. men de ska nog gå bra. dessvärre tog bläcket i skrivaren slut, pga att jag skrev ut just denna bok på cirkus 100 sidor :D höhö nu måste jag köpa nya bläckpatroner till den, som kostar lika mkt som skrivaren gjorde..  men den var billig ;)
och så ska jag väl försöka klämma in mina små övningar där i mellan någonstanns... jag har de jag ska idag, dammsuga skulle oxå behövas :P



                                                                                           

Sovrummet!

så här blev resultatet :) dock mkt bättre i verkligheten, ingen bra kamera..





    







                                                                                           

tapetsering........

........ står det på tapeten idag :) spännande, längtar till de är klart så men får se de färdiga resultatet.

igår var jag som sagt på farmors 80-års kalas.. mycket trevligt var de :) träffa alla som man inte träffat på flera år.. åt dock lite väl mkt, vart lite mobbad för att jag var typ den enda som tömt tallriken.. men då hade jag ju inte ätit nå annat än peos, suveränt goda, smörgåsa med svampstuvning till frukost...

i fredags var de sussi som hade kalas :) det var oxå mkt trevligt, och sjukt roligt.. vi spela spel surra å svamla en hel del.. säger bara, där vinet går in, där går.............

bjussar på en blid som jag lånat av martina :)




På bilden nerifrån och upp: Martina, Elin, Johanna, Sussi, Annika
och så jag på toppen.. hahah 


                                                                                             

halv 8 hos mig!

har precis sett halv 8 hos mig och som vanligt så allt sjukt gott ut :) man blir alltid så hungrig! skulle vara sjukt kul å vara ett gäng å göra de.. ge betyg å allt :)

nu ska jag ta å beställa lamporna jag skrev om tidigare! hoppas de går fort att få dom..


                                                                                              


tränings värk...

... som fan har jag.. har börjat göra några övningar här hemma, mage, ben och rumpa.. få se hur länge jag håller på med de här, brukar avta ganska snabbt för mig, men jag ska försöka! har just nu lite svårt att sätta mig ned.. haha :)

få se vad man ska hitta på till middag idag då, blir något med kassler iaf.. på tala om nå helt annat, så har sussi sitt kalas imorgon, så då blir de att åka dit.. måste åka å köpa mig en vin flarra, blir väl något vitt, riesling vin som vanligt, halv torrt ska de vara.. gott gott :)

och på tal om kalas, så fyller farmor 80år så då blir det 80års kalas på lördag.. middag på restaurang blir det :) å nästa helg då har vicky kalas så de blir mkt kalasande nu.. haha

nä tänk skull man börja på första inlämningen i denna kurs?! de ska vara klar till på tisdag!

                                                                                              


köpa köpa!

måste köpa en tak lampa till sovrummet och fönster lampor till vardagsrummet.. har hittat dessa på halens, tror jag ska ta å beställa :) till sovrummet har jag hittat en taklampa, även den från halens. har letat sjukt länge efter en tak krona till sovrummet och den här tror jag blir sjukt bra.. dessutom så åker tapeterna upp på väggen på söndag. lycklig! :D har insett att jag är lite besatt av lila saker, allt jag köper är lila.. haha 




                



                                                                                              



tråk!

har lite tråkigt, men här är en par lista som jag hittade i Sussis blogg :)


Vad heter ni? Jessica och Per Olof

Hur träffades ni? han är kompis med min storebror så de var genom han vi träffades.

Är ni förlovade? Noop

Bor ni ihop? jodå :)

Har ni barn? nej, inga barn här inte :P

Har båda körkort?
jodå

Isåfall, vem kör bäst? hade velat säga att de är jag, men de är helt klart peo. han kör dessutom ganska långt varje dag då han ska till jobbet.

Kommer du ihåg er första kyss? Ja, de var på en fest hos honom.

Vem sa "Jag älskar dig" först?
Peo :)

Vem är äldst?
Peo

Vilka stjärntecken är ni?
. jag är inte säker på de längre. har ju blivit ändrat. men jag VAR oxe och peo VAR fisk. nu tror jag att jag har blivit vattumen lr nå?!

Vem fyller först på året?
Peo, han fyller 1/3

Vem är längst?
Peo, jag har inte så mkt att komma med

Vem sjunger bäst?
jadu, jag tror inte att någon av oss har så mkt att komma med :) haha

Håller ni i handen på stan?
. ibland :)

Kände ni varann innan ni blev ihop?
Nej, jag visste vem han var med vi kände inte varann. hade aldrig pratat med han eller nå tidigare.

Blev du kär i första ögonkastet?
. Ja, fast de tog ändå ett tag innan vi vart tsm..

Har ni någon speciell låt?
nä, inte som jag kan komma på nu iaf.

Har ni några "fri kort"?
nej!

Har ni varit utomlands tillammans?
Ja, vi var till mallorca när hans syster gifte sig :)

Vilket är ert bästa minne?
. måste nog vara mallorca resan :)

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Ser tv eller film.. vi ser ganska mkt film.

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?
nästan alltid, alltid innan han åker iväg på morgon!

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången?
Nä, de tycker jag väl inte. en mil mellan :)

Blir du lätt svartsjuk?
njä, kanske lite.

Brukar ni bråka?
de händer, men de måste man ju oxå. blir alltid sams efter

Ringer eller SMS:ar ni mest?
både och. kanske ringer, eftersom han alltid ringer då han åker hem från jobbet.

Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel?
Hela han :) fast spec ansiktet och ögonen..

Brukar nån av er prata i sömnen?
 de har väl hänt att nån av oss någongång sagt något. men de händer inte ofta..


så där ja! då har jag svarat på lite frågor.. vad ska man hitta på nu då?


                                                                                             


Tisdag!

igår åt vi korvstroganoff till miuddag.. sjukt god blev den. gjorde inte som jag brukar, man måste ju variera så man inte blir less :) rev ner morötter och rödkål och pressa i vitlök å så massa grädde så klart :) sjukt gott blev det..

idag känner jag mig helt orkeslös, har ingen lust att gör något överhuvudtaget, och har inte gjort det heller.. lr jag har suttit här ett tag å prövat göra en sån där foto bok.. kanske man skickar in den?! lite kul å ha en sån..

kanske man skull ta ett ryck å dammsuga här lite, om ork finnes..
jag letar efter ork! hör av er om ni hittar något sådant.. ;) haha


                                                                                              

måndag!

idag började den nya kursen, eller termin 2.. Barn, lek och lärande. något som gjorde mig mycket glad var att vi inte kommer att ha någon tenta på hela terminen :D MEN då kommer de ju andra uppgifter att göra.
lektionerna idag har varit väldigt givande, NOT. tanten har stått å mummlat från ett till halv 4 och inget gav mig nå! ledig nu iaf tisdag och onsdag.. skönt! sitter och skriver en studiesammanfattning och det var inte så lätt som jag trodde.. men de får duga.

från en sak till en helt annan, nu har vi köpt tapeter till sovrummet :) när dom kommer upp på väggen är en annan femma men vi har köpt dom iaf.. får lägga upp nå bilder då dom tagit sig upp på väggen.. haha

                                                                                              

Lördag!

dagen började med besök av andre å frida, trevligt :) sen bar det av till storheden för att shoppa saker till lghn, vart en del saker med hälften av allt var slut som vi skull ha. men vi köpte bla tapeter till sovrummet, en hylla till badrummet å två prydnads kuddar. de mesta av de vi köpte gick i lila, såklart :D

när vi kommit hem å fått ihop hyllan så var det dags för mat! kyckling och bacon paj, sjukt gott :) å nu ikv så har vi sett en dålig film, ej värd att nämna! haha å ätit chips å dip och cola :D

nu blir det tv å sen snarka!


Kyckling och bacon paj



4 port.

halv sats tacopajs deg

200 g kyckling (tärnad)
ett paket bacon (små bitar)
200 g wok grönsaker (klassik)
2 dl creme fraiche
½ tsk curry
½ chilipulver
1 krm cayennepeppar
en vitlöksklyfta
salt
och peppar
riven ost

Sallad
och creme fraiche


                                                                                              


Marocko!

sjukt sugen är jag på att åka till marocko, vet inte varför just dit, men jag har velat de länge å när vi var hos johan å vicky igår så vart jag bara mer sugen! Sagolandet marrakech, tusen och en natt. jag VILL, men
de är synd att jag ska vara så fruktansvärt flygrädd, får hjärtklappning bara jag sitter å skriver om de nu. sen är de ju ett annat problem! skolan.. de finns inte mkt tid till att åka iväg, de är jul, kanske påsk eller på sommarn...


Men drömma kan man alltid :)


                                                                                              

Mat!

Asiatisk kycklinggryta serveras idag :)

2 portioner

200g kyckling fileé skuren i tärningar
200g wokgrönsaker (thai)
en burk kokosmjölk
en pressad citron
½ tsk ingefära
½ chilipulver
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
svartpeppar

en tomat, tärnad, tillsätts innan servering

Ris.. MUMS! :)



Fredags mys :)

Allt Martinas prat om chips har gjort mig sugen på de å jag känner att jag MÅSTE ha chips och dip, åså cola så klart.. men ikv ska vi kanske på bio så de får nog vänta tills imorgon lr nå :)

Har varit en lång dag, kortare än väntat, men roligt har de varit.. huvudvärken har gått över... känner bara att jag skull vilja lägga mig ner å vila tills middan! har en låt på hjärnan efter alla dagens redovisningar, Under ytan, sjukt bra var den! måste bara nämna att våran redovisning gick bra, gömde mig bara lite när vi slog på sagan å min röst börja låta! men de gick så bra så :) haha

vart inge rusta och storheden igår, men imorgon ska vi! å då ska de handlas.. istället vart de att åka till johan o vicky å äta tårta eftersom hon har fyllt år :)


                                                                                             

Torsdag!

kom precis hem.. har varit på skolan hela dagen och gjort klart grupparbetet.. redovisning imorgon.. vi har gjort en saga som vi läst in texten till.. vi drog lott om vem som skulle läsa och de vart ju då så klart jag! vem annars.. fruktansvärt hemskt att höra sin egen röst! blää säger jag bara.. å sen att man ska spela upp det åt hela klassen.. aja.. de är bara att stänga igen öronen :D haha


nudelwoken som jag gjorde igår vart sjukt god! :) idag blir det palt.. stekt palt! bacon och lingonsylt. nä nu ska jag gå å värma fötterna.. håller på frysa ihjäl!


                                                                                              


middag..

dagens middag står mellan köpt palt eller nudelwok.. hmmm
tror vi kör på nudel wok :)
jag vill tapetsera om överallt.. i sovrummet är planen att göra en fondväg bara, är sjukt sugen på en lila mönstrad tapet.. faktiskt från rusta :) sen så vill jag tapetsera om hela vardagsrummet och köket..

idag var planen att vi skulle åka till storheden å glo på lile saker, bla. fönster lampor! å kanske nå fina gardiner till vardagsrummet.. har blivit lite maria montazami inspererad, haha jag vill ha toffsar! :D
                                               
                                                                                              


onsdag!

har hållit på att fixa å trixa här hemma idag.. igår satte jag fast dom sista rutorna på kaklet i köket.. å idag har jag hållit på städ å sånt..

tentan gick väl ungefär som väntat.. den bestod av tre delar, första kändes ut att gå ganska bra, men de två andra........ dom ids jag inte ens kommentera! haha :D har läst på helt fel saker! 

köket!

Före:



Efter:



   


Tenta!!

idag har vi tenta, mellan kl. 15-19.00.. har läst å läst så jag vet precis vad som står i papprena men sen när jag ska berätta vad jag läst så vet jag inte! men men, de får helt enkelt gå som de går.. längtar tills jag kan gå ut freån tenta salen å slippa tänka på de här nå mer! börjar faktiskt bli lite nervös. brukar inte vara de, men de är nog för att jag har gått å väntat hela dagen på att få fara å göra bort den.

nu ska jag dricka mitt kaffe å på en stund ska jag börja traska mot skolan. tror det kan behövas en lite promenad! lite syre i den fullproppade hjärnan.

                                                                                              

dag 3..

.. på det nya året. och idag ska här pluggas, nästa tisdag har vi tenta.. tråkigt!

nyårsafton innebar god mat med gott sällskap :) vi åt först hos oss en tre rätters middag.

Toast men röktkött, gräddfil, rödlök och dragon
Oxfile med potatisgratäng och sallad. (sjukt gott var de.)
Pannacotta med smak av vanilj, kaffe och kakao 

efter vi ätit osv åkte vi vidare till johan och vicky för att sedan gå ner till hamn för att se på fyrverkerier och skåla in de nya året.

min och emmas buss resa in mot stan var mindre trevlig, eftersom någon spydde i bussen innan vi hunnit från björkskatan nästan.

                                                                                             


RSS 2.0